ویزا و مهاجرت | شرایط اخذ انواع ویزا مهاجرتی و وقت سفارت کشور ها

ما را دنبال کنید:

انواع ویزای مهاجرتی را بشناسید + آپدیت 2022

ویزا چیست و انواع ویزای مهاجرتی

سفر به کشورهای مختلف برای دیدن زیبایی ها، تجارت و کسب درآمد، افزایش سطح علمی  و غیره از دوران قدیم مرسوم بوده است. با این وجود در زمان حال سفر (اخذ ویزا) یا اخذ اقامت کشور دیگری ساده نمی باشد و هر کشوری قوانین و شرایط معینی را مشخص کرده است که باید پروسه خاص آن انجام شود.

اگر مسافری شرایط مورد نیاز اخذ ویزا را دارا باشد، اجازه نامه ی ورود به آن کشور را دریافت می کند که به این اجازه نامه، ویزا گفته می شود. برخی از ویزاها دارای لیبل در پاسپورت و برخی فقط دارای مهر ورود و خروج آن کشور را دارند.شرایط ورود و مدارک مورد نیاز برای اقشار مختلف جامعه مانند دانشجویان، گردشگران، افراد دارای مهارت های خاص، سرمایه داران ، کارمندان دولت و … متفاوت است.

به عنوان مثال قوانین و شرایطی که برای ورود یک دانشجو که قصد ادامه تحصیل در اروپا را دارد با یک گردشگر متفاوت است.برخی در فرق بین پاسپورت و ویزا دچار اشتباه می شوند، پاسپورت هر فرد نشان دهنده ی هویت و ملیت او می باشد و تا زمانی که در کشور مقصد به هردلیلی اقامت داشته باشد باید پاسپورت خود را به همراه داشته باشد ولی ویزا مجوز ورود شخص به کشوری دیگر و حق اقامت در مدت زمان مشخص است.

طبق مقرراتی که دولت کشورهای مختلف دنیا تعیین کرده اند، شهروندان بعضی از کشورها ممکن است تنها با پاسپورت و بدون نیاز به کشورهای محدودی سفر کنند. به عنوان مثال شهروندان ایرانی تنها با داشتن پاسپورت می توانند به کشور ترکیه سفر کنند یا شهروندان کشورهای حوزه ی شینگن اروپا با پاسپورت خود می توانند به تمامی کشورهای عضو این اتحادیه(شینگن) سفر کنند.

دسته بندی و انواع ویزا:

هر ویزا ویژگی های مخصوص به خود را دارد و معیارهای متفاوتی برای ارزیابی دارد که میتوان به دسته بندی بر اساس تعداد ورود یا سفر اشاره کرد.

انواع ویزا از لحاظ تعداد ورود یا سفر

1: ویزای سینگل یا یکبار ورود (Single Visa)

با ویزای Single Visa  شما میتوانید یکبار ورود به کشور مورد نظر داشته باشید و پس از خروج ختی اگر اعتبار ویزای شما به اتمام نرسیده باشد شما اجازه ورود دوباره به آن کشور را نخواهید داشت و باید دوباره برای ویزای آن کشور اقدام کنید.

2 : ویزای دو بار ورود یا دابل  ((Double Visa))

با این نوع ویزا شما میتوانید دو بار ورود به کشور مورد نظر را داشته باشید و پس از 2 بار خروج باید یکبار دیگر برای ویزا اقدام کنید.

3:  ویزای چند بار ورود یا مولتیپل  ((Multiple Visa))

با ویزای مالتیپل شما اجازه سفر بدون تعداد محدودیت را تا زمان اعتبار ویزا را خواهید داشت.

ویزا و انواع آن را بشناسید

4 : ویزای ترانزیت فرودگاهی  ((Airport Transit Visa))

این ویزا فقط مخصوص ترانزیت بین کشور مبدا و مقصد است و شما فقط اجازه ی تردد در محدوده خاصی از فرودگاه را دارید و اجازه خروج از آن را ندارید و دلیل آن بیشتر مسافت طولانی موجود بین برخی کشورها و محدودیت ایرلاین های مسافرتی در برخی از کشور ها است.

این ویزا در گذشته بر طبق قوانین مشترک کشورهای آمریکایی و اروپایی وضع شد، برای نمونه به این مورد توجه فرمایید:

اگر شما دارای پاسپورت ایرانی و ویزای آمریکا یا کانادا هستید، به دلیل نداشتن پرواز مستقیم از ایران شما میبایست یکی از کشورهای آسیایی یا اروپایی را به عنوان کشور ترانزیت مد نظر داشته باشید، در نتیجه برای ورود به یک کشور اروپایی مانند فرانسه و پرواز از فرانسه به آمریکا یا کانادا، شما نیاز به ویزای ترانزیت فرودگاهی فرانسه دارید که این ویزا در صورتی صادر میشود که شما دارای ویزای مقصد باشید.

 کشورهای معاف از ویزا:

کشورهایی هستند که برای سفرهای توریستی نیازی به دریافت ویزا ندارند. برای مثال طی تفاهم نامه ای که بین کشور ایران و ترکیه امضا شد شهروندان این دو کشور برای سفر احتیاجی به دریافت ویزا پیش از ورود ندارند. 27 کشور عضو اتحادیه شینگن نیز به همین شکل هستند و بدون اخذ ویزا میتوانند به یکدیگر سفر کنند. شهروندان کشورهای آمریکا و کانادا نیز می توانند به راحتی وارد خاک یکدیگر بشوند.

چه کسانی شرایط گرفتن ویزا را دارند؟

ویزا و شرایط اخذ آن

شرایط اخذ ویزای هرکشوری نسبت به نوع ویزا تغییر میکند و ما باید در مورد شرایط اخذ ویزا در ایران توضیحاتی خدمت شما بدهیم که همه ما به این شرایط به وضعیت سیاسی و اجتماعی کشور نیز بسیار وابسته است و در عمل ممکن است هر شخصی دارای شرایط اخذ ویزا باشد ولی موفق به اخذ آن نشود.

1: هدف سفر

یکی از مهمترین موضوعات برای سفارت هدف شما از سفر به حوزه ی شنگن است. دلیال مختلفی میتواند برای سفر عنوان شود که بهتر است در صورت امکان مدارکی مانند دعوتنامه یا برنامه مسافرتی در پرونده درج شود تا افیسر از هدف سفر شما مطلع باشد.

2: اطمینان سفارت از برگشت شما به کشور

اکثر مسافرین حوزه ی شینگن به دلیل عدم اطمینان برگشت مسافر، ریجکت میشوند، دلایل مختلفی میتوان برای افیسر مشخص کرد که شما به کشور خود باز میگردید. از این دلایل میتوان به :

1: شغل مناسب با درآمد مناسب

2: دارایی های منقول و غیر منقول

3: پیوند خانوادگی مانند داشتن همسر و فرزند

4: سابقه سفر خوب که نشان دهد شما چندین کشور آسیایی را سفر  کردید و در حال حاضر تمایل به سفر و گشت گذار در شینگن هستید.

3: گردش حساب مناسب

ویزای مهاجرتی و تمکن مالی برای اخذ

بسته به کشور مقصد شنگن شما باید گردش حساب 3 الی 6 ماهه از حساب بانکی خود به سفارت ارائه کنید. افیسر سفارت میانگین تراکنش های ورودی و خروجی شما را مد نظر قرار میدهند و باید ثابت شود که شما ماهیانه بیش از تراکنش های خروجی، تراکنش های ورودی داشته اید و به حساب شما افزوده شد یا موجودی شما کاهش زیادی نداشته است.

4: تمکن مالی مناسب

در تمکن مالی مورد نیاز مسافر میبایست ثابت کند که میتواند هزینه های سفر و اقامت در شینگن را پرداخت کند و نیاز مالی بابت این موضوع ندارد. این مبلغ برای افراد مجرد و متاهل دارای فرزند یا بدون فرزند متفاوت است. برای اکثر کشورهای شینگن داشتن مبلغ 10.000 یورو برای افراد مجرد و داشتن مبلغ 15.000 یورو برای خانواده 2 نفره بسته به تعداد روزهای اقامت کفایت میکند. 

5: مشخص کردن محل اقامت

مسافر میبایست ثابت کند که در مدت سفر خود در کجا ساکن میشود و استاد مربوطه را ارائه کند، رزرو هتل یا مدارک دال بر اسکان در نزد بستگان یا دوستان در کشور مقصد از موارد مورد نیاز است.

6: بیمه مسافرتی 

 بیمه مسافرتی حداقل به ارزش 50 هزار یورو و بیمه کرونا در صورت ادامه دار بودن شرایط پاندامیک  برای هر مسافر از موارد مهم است.

7: دعوتنامه

دعوتنامه های معتبر تاثیر زیادی در اخذ ویزای شینگن دارد، همراه با برخی دعوتنامه ها مانند دعوتنامه های علمی شما نیازمند ارائه مدارکی کاری یا تحصیلی مرتبط با دعوتنامه هستید.

مراحل اخذ ویزا:

مراحل اخذ ویزا بسته به نوع ویزا و موارد دیگر تفاوت دارد. به طور کلی این مراحل شامل تهیه مدارک، گرفتن وقت سفارت، ارائه مدارک، انگشت نگاری و صدور نتیجه ویزا می باشد.

تهیه مدارک:

هر یک از انواع ویزا مدارک مورد نظر خود را دارد که میبایست طبق اطلاعات سایت سفارت ها و متخصصان این امر تهیه شود. توجه داشته باشید که سایت سفارت ها همیشه به روز رسانی نمیشود و افرادی که دارای تخصص اخذ ویزا هستند به شرایط روز سفارت آگاهی بیشتری دارند، شما نیز میتوانید از طریق ایمیل یا تماس با سفارت مربوطه آپدیت کامل تغییرات را داشته باشید. برای مشاوره در تهیه مدارک میتوانید از متخصصان ما مشاوره لازم را داشته باشید.

گرفتن وقت سفارت:

وقت سفارت را می بایست به صورت آنلاین رزرو کنید. این وقت ها توسط سفارت، کنسولگری یا شرکت های کارگزاری سفارت ها مانند VFS GLOBALE ، VISA METRIC  ، CKGS  و … ارائه میشود.  در حال حاضر برای ایرانیانی که قصد گرفتن وقت سفارت را دارند معمولا چالش های زیادی وجود دارد که این چالش ها در کشورها یکسان نیست.

بزرگترین شرکت کارگزاری سفارت ها در ایران، شرکت VFSGlobal  می باشد که وقت سفارت های کشورهای بسیاری مانند: انگلستان، فرانسه، اتریش، بلژیک، جمهوری چک، قبرس، فنلاند، سوئیس، هلند، اوکراین، یونان، دانمارک، نیوزیلند، استرالیا، نروژ، مجارستان، آفریقای جنوبی، پرتغال و اوکراین توسط این شرکت کارگزار تعیین می‌شود. شرکت های دیگری مانند Visametric برای سفارت آلمان و Ckgs برای سفارت ایتالیا فعالیت دارند. برای اخذ وقت سفارت دیگر کشورها باید به خود سفارت یا کنسولگری مربوطه مراجعه کنید.

توجه داشته باشید که به مرور زمان ممکن است کشورهای دیگری با این کارگزاری ها قرارداد همکاری ببندند یا قرارداد خود را فسخ نمایند، پس نسبت به زمان اقدام ویزای خود از به روز بودن اطلاعات اطمینان خاطر نمایید.سعی داشته باشید که وقت سفارت خودتان تهیه داشته باشید و در صور عدم توانایی برای تهیه وقت میتوانید به متخصصان مجموعه مهاجرتی یاوری یا دیگر آژانس های مسافرتی رجوع کنید.

دلایل اقدام برای وقت سفارت از طریق آژانس ها یا شرکت های معتبر:

آژانس های مسافرتی و مجموعه های مهاجرتی به دلیل داشتن ارتباط بیشتر با سفارت ها و آگاهی از نحوه و زمان اخذ وقت سفارت ها کمک بهتری میتوانند به شما داشته باشند. موضوع دیگر پر کردن فرم مربوطه است که باید با دقت بالایی انجام شود، کوچکترین اشتباه در تکمیل فرم های مربوطه میتواند پروسه شما را دچار مشکل نماید. همچنین شما برای سفر خود نیاز به رزرو یا خرید بلیط هواپیما رفت و برگشت، واچر هتل و بیمه مسافرتی هستید که میتوانید این خدمات را خودتان انجام دهید یا از آژانس های مربوطه اقدام کنید. زمان نوبت دهی سفارت ها بسته به حجم پرونده ها دارد و ممکن است شما امروز موفق به اخذ ویزای برای هفته دیگر یا شاید ماه دیگر شوید پس زمان مد نظر طبق سایت مربوطه ارائه میشود.

مراحل اخذ وقت سفارت:

  • انتخاب کشور مورد نظر  برای اخذ وقت

این نکته را مد نظر داشته باشید که ممکن است کشوری که شما برای سفر انتخاب کرده اید متقاضیان زیادی داشته باشد ولی شما برای سفر به آن کشور میوانید ویزای کشور دیگری که حجم متقاضیان کمتری را دارد انتخاب کنید. به طور نمونه: شما مایل هستید به کشور آلمان سفر کنید و نوبت دهی سفارت به دلیل متقاضیان زیاد آن پروسه طولانی ایی را در بر میگیرد، با چک کردن این موضوع که کدام کشور حوزه ی شینگن نوبت دهی بهتری را داراست شما میتوانید با اخذ ویزای آن کشور سریعتر به کشور آلمان سفر کنید، این نمونه باری کشورهای حوزه ی شینگن است. برای انتخاب بهترین مسیر برای سفر از متخصصین آژانس ها و شرکت های مهاجرتی استفاده کنید.

  • اقدام برای اخذ وقت سفارت

اطلاعات سفر شما باید در فرم مربوطه درج شود، پس از کامل بودن اطلاعات مورد نیاز برای پر کردن فرم اطمینان حاصل کنید. اقدام برای وقت سفارت بصورت آنلاین است که برخی از کشورها دارای وقت ویژه VIP و وقت معمولی Regular هستند.

  • دریافت کانفرم وقت از سفارت یا کارگزاری و مراجعه

پس از اخذ نوبت و کانفرم مربوطه که معمولا به ایمیل شما انجام میشود، باید در وقت مقرر به سفارت مربوطه یا شرکت کارگزاری سفارت مراجعه کنید و مدارک خود را در تاریخ و ساعت مشخص شده ارائه کنید و منتظر اعلام نتیجه باشید.

شما میتوانید برای مشاوره یا  ارتباط با کارشناسان ما، ابتدا فرم ارزیابی را تکمیل کنید تا ما با شما تماس بگیریم، همچنین می‌توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

مشاوره بگیرید؟!

جهت ارتباط با مشاوران ما میتوانید از شماره تماس زیر ارتباط بگیرید و سوالات خود را مطرح نمایید.

02188484840

09120449804

0064220642962